Filozófiánk

Rendelőnk barátságos légkörben működő családi fogászati rendelő, egészen kicsi gyermekektől a nagyszülőkig várjuk leendő pácienseink jelentkezését.

Legfontosabbnak minden kórfolyamat megelőzését tartjuk, a rendszeres dentalhigiénikusi és fogorvosi szűrővizsgálatot, a fogak kezdeti elváltozásainak a lehető legkisebb foganyag veszteséggel járó helyreállítását.

Fogaink a külső világ és belső világunk találkozásánál helyezkednek el, a fizikai lét és kiegyensúlyozott lelki életünk összekötői, meghatározó szerepük van a táplálkozáson, hangképzésünkön, beszédünkön, mosolyunkon, arcmimikánkon keresztül egészségi állapotunk kifejezésében.

A fogorvos feladata elsősorban a fogak rágóképességének helyreállítása a kor igényeinek megfelelő esztétikai követelmények figyelembevételével, de ezen keresztül hozzájárul a harmonikus megjelenés kialakításához, s így részt vesz a páciensek testi és lelki egészségének gondozásában.

Az egészségre való nevelés részének tartjuk munkánkat, igyekszünk már a legkisebbeket a fogak gondozására tanítani, fogazati, hangképzési és állcsont eltérési problémáikat időben kiszűrni és fogszabályozással, logopédiai gyakorlatokkal kezelni, felhívni a figyelmet a légzés, testtartás problémáira, a rossz szokásokkal kapcsolatos összefüggésekre.

A félelem legyőzése már önmagában segít a gyógyulási folyamatok beindításában. Ehhez igyekeztünk rendelőnket kellemes légkörűvé kialakítani, segítségül hívjuk a zene jótékony hatását kezeléseink közben, pácienseink fülhallgató felhelyezésével hallgathatják akár kedvenc zenéiket is – így a szükséges gépzajok kicsit mérsékeltebbé válnak -, amely segíti az ellazulást. Minden kezelésről részletesen tájékoztatjuk pácienseinket, a tervezésbe, bevonjuk, megmutatjuk a különböző utakat és várható eredményeket.

A bizalom légköre, az orvos-páciens hatékony együttműködése vezeti munkánkat eredményre.